С поредицата си от международни постижения  и успехи на национални

...
С поредицата си от международни постижения  и успехи на национални
Коментари Харесай

Варненската гимназия по туризъм е финалист за Balkan Awards of Tourism Industry 2022

С поредицата си от интернационалните постижения  и триумфи на национални състезания професионална гимназия по туризъм " Проф. доктор Асен Златаров “ – Варна е измежду водещите в страната, изрично е журито на Осмото издание на годишните награди Balkan Awards of Tourism Industry 2022.  Международно жури от специалисти от Балканските страни ще прави оценка номинациите на  общини, хотелиери, турагенции и мениджъри в туризма, а церемонията ще се състои на 02.12.2022 година в София. 

Държавното професионално учебно заведение обезпечава високо равнище на професионална подготовка в региона на туризма. През образователната 2022/2023 година в гимназията се образоват 964 възпитаници в 38 паралелки за придобиване на професионална подготовка в направленията " Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг “, " Хранителни технологии “, " Пътувания, туризъм и свободно време “.

Материалната база се обновява годишно по Национална стратегия " Професионално обучение и образование “, модул " Модернизиране на материално-техническата база “, като през последните 10 години са извоювани и осъществени пет плана по програмата на обща стойност над 520 000 лева Напълно са актуализирани три образователни кухни, актова зала, кафе-сладкарница и кабинети по професионална подготовка и езиково образование.

През интервала 2019-2022 година се осъществя и извоюваният план за главен ремонт на по-голямата част от постройката на гимназията по Оперативна програма " Региони в напредък “ на стойност 1 100 000 лева По програмата се обнови първи корпус на учебното заведение, дворът със спортни площадки, пространството към постройката. Повиши се енергийната успеваемост, беше ремонтиран покривът, заменена напълно ВИК и ел. инсталацията, изолации, подови настилки, дограма и други. Предстои възобновяване на обзавеждане и съоръжение на класни стаи и кабинети.

Други стратегии, по които от време на време се осъвременяват ресурсите на гимназията са Национален парк " Информационни и информационни технологии (ИКТ) в системата на предучилищното и учебното обучение “ – закупено и инсталирано съоръжение на стойност над 60 000 лева, Национален парк " Осигуряване на модерна, сигурна и налична просветителна среда “, план по концепция на РУО – Варна " Училищната библиотека – аз, ти и ние – каква да е тя? – помощ на ученика и привлекателно място за учене и творчество “, по който беше построен библиотечен ъгъл във фоайето на трети етаж на постройката. Също и план " Равен достъп до учебно обучение в изискванията на рецесии “ – обезпечаване на 105 преносимия компютър, предоставени за работа на възпитаници и учители, план " Образование за утрешния ден " и доста други.

През последните години в ПГТ " Проф. доктор Асен Златаров “ – Варна са осъществени европейски планове, повишаващи мотивацията и качеството на образованието като " Еразъм + “, по който 105 възпитаници и 25 учители реализираха 10 подвижности в Испания, Франция, Ирландия, Северна Македония и Австрия.

Традиционно всяка година ученици на гимназията стават лауреати на интернационалните, национални и районни надпревари по специалности. За четвърта поредна година учебното заведение взема присъединяване и възпитаниците му се подреждат измежду финалистите на интернационалните надпревари по готварство, сладкарство и барманство като провеждания годишно фестивал на усета в Текирдаг, Турция.

През образователната 2021/2022 година възпитаник от XI клас зае първо място измежду експертите на XXIX Национално съревнование " Барманът на България “ и ще показа страната ни на идното международно състезание по барманство в Куба. Ученикът завоюва и правото да взе участие в интернационалното съревнование " Монин младши “ през ноември 2022 година в Париж – Франция.

Спортните тимове на учебното заведение по волейбол, тенис на маса, футбол и плуване се показват почтено на всички общински и регионални надпревари и извоюваните призови места са многочислени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР